Onze droom

In 1997 kwam deze boerderij op ons pad. Een droom ging in vervulling. De boerderij is in Perigordijnse stijl gebouwd en is ongeveer 300 jaar oud. Toen wij de boerderij kochten was de naam van de boerderij “La Chataignier” (de kastanjeboom). Op de dag van de overdracht hoorden we van de notaris dat de boerderij een andere naam had gehad. In de eerste koopacte die uit 1675 dateerde bleek de boerderij ‘Le Roseau’ te heten, wat Riethalm betekent. Voor ons was direct duidelijk dat wij de boerderij haar oorspronkelijke naam wilden teruggeven. Rietgrassen en bamboe zijn al jaren een hobby van Paul, we voelden ons gelijk thuis bij deze naam.

Na jaren verbouwen is de boerderij geworden wat het nu is. Een Familie Domein. Een sfeervolle woning die plaats biedt aan 10 personen. Waar we groepen kunnen ontvangen, maar toch de huiselijkheid behouden. Er zijn vijf slaapkamers voor twee personen. In de tuin kunnen enkele tentjes staan, ook verhuren wij onze gite, naast de boerderij.

 

 

 

 

 

 

Onze boerderij ligt in de Dordogne, Zuid West Frankrijk, ook wel de Périgord Vert genoemd. Het ligt in de driehoek Limoges, Brive en Periqueux en is een van de meest geliefde gebieden van Frankrijk. Dit vanwege het heuvelachtige landschap en de vele kastelen die hier aanwezig zijn. Kasteel Hautefort ligt op een steenworp afstand van Le Roseau. En ook vanwege de grotten die zeker een bezoek waard zijn. De grotten van Lascaux in Montignac bijvoorbeeld, de grotten van Villars en de in 2010 geopende grot in Tourtoirac, die nog erg zuiver is.

De boerderij is rustig gelegen op een hoogte van 320 meter. Er zijn mooie vergezichten uitlopend tot de gorge de Auvezere. Het prachtige ruige gebied van deze rivier leent zich voor heerlijke wandelingen (of meditaties), in zuiver natuurschoon. Op het terrein is een klein meertje waarin gezwommen kan worden. Ook zijn er heerlijke plekjes waar je je ongestoord terug kunt trekken. In de boerderij is een meditatieruimte.

 

 

 

Door de huiselijkheid die wij bieden is bij onze gasten spontaan het idee ontstaan ons te helpen in de keuken. Tijdens het gezamenlijk koken ontstonden er heerlijke en levendige gesprekken. Er werd veel gelachen, recepten gedeeld en mening vriendschap werd gesloten tijdens het koken. Dit sloeg zo aan bij onze gasten dat we het in ons concept hebben opgenomen.

Le Roseau is geïnspireerd op het gedachtengoed van Anastasia. Auteur Vladimir Megre beschreef haar als een Siberische sjamaan die in volstrekte harmonie met haar omgeving leefde. Zij leefde volgens de universele wetten, in nauw contact met de natuur, samenwerking en creatie. Op het terrein van de boerderij is een eetbare tuin. Deze is gebaseerd op de principes van permacultuur. De eetbare tuin is een levend schilderij en altijd multifunctioneel. Deze plek is gecreëerd om positieve emoties op te roepen bij hen die het kunstwerk zien. De eetbare tuin is een levend schilderij, in tegenstelling tot een schilderij op doek, altijd multifunctioneel.Het zuivert de lucht, produceert heilzame ethers voor de mens en voedt bovendien het lichaam.Bij een levend schilderij veranderen de kleur nuances, en kan door ons eindeloos worden geperfectioneerd.Het is via onzichtbare draden verbonden met het Universum en de betekenis ervan is oneindig groot. De Permacultuur is een levensfilosofie die met tuinieren, bouwen en duurzaamheid werkt.

 

Le Roseau is niet zomaar een boerderij. Le Roseau is een beleving! Hier heerst een gezellige gemoedelijke sfeer, zijn altijd mensen met een verhaal en er wordt heerlijk gekookt met verse ingrediënten. In de woonkamer staat een enorme bibliotheekkast tot ieders beschikking. Er is kosteloos WIFI aanwezig. In de nabije omgeving is genoeg te doen voor iedereen. Wandelen, mountainbiken, zwemmen. Ravotten bij het meertje, kanoën in de rivier, gps spoorzoeken of  lekker spelen op de trampoline,schommel en glijbaan.

 

 

We heten u van harte Welkom!

Paul & Jelly Sanders, Le Roseau, Génis, Mobiel: 0031 (0)6 43015295,    leroseau.sanders@gmail.com