Omgeving

Le Roseau ligt in de Dordogne, in de driehoek Limoges, Brive, en Periqueux en is een van de meest geliefde gebieden van Frankrijk, vanwege zijn 1558536_399655973549132_5274436765559374290_nheuvelachtige landschap en de kastelen, die hier volop aanwezig zijn, waaronder kasteel Hautefort wat op een steenworp afstand ligt.

In deze prachtige streek kom je weer helemaal tot rust. Genieten van ongerepte natuur en schitterende vergezichten. Een oase van rust en ruimte, genieten van comfort en gastvrijheid, dat is waar Le Roseau voor staat.

 

De Dordogne bestaat voosarlat1r het grootste gedeelte uit een kalksteenplateau. Door de werking van de aardkorst zijn onder de kalksteenlaag natuurlijke grotten ontstaan, waar, door het wegvloeiende water in de loop der tijd, indrukwekkende druipsteenformaties zijn gevormd. Uit de prehistorie zijn er talrijke grotten waar men nog rotstekeningen en overblijfselen van de Cro-Magnonmens kan aantreffen.

In 1995 is er in de onmiddellijke omgeving van Génis een enorm grottenstelstel ontdekt. In deze grot is de afgelopen jaren hard gewerkt om hem toegankelijk te maken voor het publiek. De grot ligt in het dorp Tourtoirac; vanaf Le Roseau een kwartier rijden.

 

De streek heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Er is voor ieder wat wils. Er zijn gezellige markten en schilderachtige dorpjes die je kunt bezoeken maar ook Middeleeuwse steden als Perigeux, Sarlat en Cahors zijn zeer de moeite waard. De grotten van Lascaux liggen op 35 km afstand van het huisje en zijn bijvoorbeeld goed te combineren met een marktbezoek in Montignac (waar ook de kassa’s voor de grotten zijn).

 

 

 

De Périgord Vert, het gebied waar het dorpje Génis ligt, is een afwisselend heuvelachtig landschap. Weilanden en bossen wisselen elkaar af en vormen samen met de talloze riviertjes, stroompjes en meertjes een romantisch landschap. Kronkelende wegen voeren u langs kleine dorpjes en mooie vergezichten. Fietsen, wandelen, paardrijden, kanoën op de rivier, golfen, vissen: er is ontzettend veel te beleven in deze streek. Wil je rust, activiteit, lekker eten: de Dordogne heeft het allemaal.